null

Aksigorta, İş’te Eşit Kadın Sertifikası’nın Sahibi Oldu

Çalışanlarının %51’i kadınlardan oluşan, Sürdürülebilirlik Akademisi ve İngiliz denetim şirketi Intertek iş birliği ile yapılan bağımsız bir denetim sonrası İş’te Eşit Kadın Sertifikası’nı almaya hak kazanan Aksigorta, kadınların hayatına değer katacak girişimler üzerinde çalışıyor.

Hayatın her alanında olduğu gibi iş dünyasında da toplumsal cinsiyet eşitliğini savunan Aksigorta, bu kapsamda yaptığı çalışmalarla, aldığı sertifikalara bir yenisini daha ekledi. Çalışanlarının %51’i kadınlardan oluşan, Sürdürülebilirlik Akademisi ve İngiliz denetim şirketi Intertek iş birliği ile yapılan bağımsız bir denetim sonrası İş’te Eşit Kadın Sertifikası’nı almaya hak kazandı.

İş hayatında kadınlara eşit haklar ve fırsatlar sunan kurumlar, Sürdürülebilirlik Akademisi ve İngiliz denetim şirketi Intertek iş birliği ile yapılan bağımsız bir denetim sonrası yeterli puan aldıklarında İş’te Eşit Kadın Sertifikası almaya hak kazanıyorlar. Sertifikaya sahip olabilmek için geçme derecesinin 70 puan olduğu denetimden 90 puan alan Aksigorta, cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve ayrımcılık yapılmaması, ayrımcılığa karşı etkin bir yönetim sistemi oluşturulması, güvenli çalışma koşullarının sağlanması, şiddet ve tacizi önleme mekanizmalarının oluşturulması, tedarik zincirinin politikalar doğrultusunda bilgilendirilmesi, cinsiyet eşitliği ve kadının güçlenmesi için sosyal etki oluşturulması, tüm paydaşların çözüme katılımının sağlanması gibi konularda değerlendirmeye tabi tutuldu.

Tüm çalışanlara eşit fırsat

Cinsiyet dengesinin iş hayatına zenginlik katacağına inandıklarını dile getiren Aksigorta Genel Müdür Yardımcısı Ayşegül Gürkale, “WEP’s prensipleri imzacısı olarak çıktığımız yolda cinsiyet eşitliğine yönelik yaptığımız çalışmalarla “İş’te Eşit Kadın Sertifikası”nı da almış olmaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Aksigorta olarak, tüm çalışanlarına eşit fırsat tanıyan bir kurumuz. Cinsiyet eşitliği bilinci konusunda kurumda farkındalık yaratmak amacıyla 2013 yılında İş’te Eşitlik Bildirgesi’ni imzalamış ve bu bildirge ile kurum içerisinde cinsiyet dengesini korumuş olduk. Aynı zamanda deneyimli ve yetkin kadın çalışanların daha üst pozisyonlara doğru ilerleyerek Aksigorta’da ve iş hayatında yükselmelerine de destek oluyoruz. Şirket hedeflerimizde de yer verdiğimiz kadın yedekleme oranlarını özellikle takip ediyoruz. Rakamlarla ifade etmemiz gerekirse, kurumumuz çalışanlarının %50,3’ü kadınlardan oluşuyor. Yönetici kadromuzun %32’si kadın. Aynı zamanda %73 oranında kadın çalışan bağlılığına sahibiz. Kıdem yılı oranlarına baktığımızda da kadın çalışanlarımızın 6,01 oranında kıdem yılına sahip olduğunu görüyoruz ”dedi.

Kadın çalışanlar başta olmak üzere tüm Aksigortalıların hayatına değer katacak önemli girişimleri olduğunu ifade eden Aksigorta Genel Müdür Yardımcısı Ayşegül Gürkale, “Tüm Aksigortalıların katılımıyla Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Atölyeleri düzenliyoruz. Doğum sonrası iş yaşamına adaptasyonu kolaylaştırmak ve işe dönüş motivasyonlarını desteklemek için kadın çalışanlarımıza Doğum Sonrası Kariyer Koçluğu hizmeti sunuyoruz. Aksigorta Çalışan Destek Programı ile Aksigortalıların iş ve özel yaşamlarında karşılaşabilecekleri sorunlar için destek oluyor; hayatlarını kolaylaştırıyoruz. Çalışanlarımız için ‘Wellpower’ programını başlattık. Bedensel, zihinsel ve ruhsal açıdan sağlıklı ve zinde olmayı, enerjik, mutlu ve hissetmeyi kolaylaştıracak etkinliklerle dengemizi korumayı amaçlıyoruz. Her türlü şiddetin karşısında duruyor, özellikle siber şiddet konusunda Dijital Güvenlik Platformumuzla, kadınlar başta olma üzere tüm toplumu bilinçlendiriyoruz” dedi.